Eerste bericht vanuit Down Under
19 September 2012 | Australië, Brisbane
Ik weet niet hoe trouw we deze blog gaan bijhouden, we moesten ons er wel toe zetten hoor :) Maar het is wel tijd voor een berichtje.
Afgelopen zaterdag zijn we door onze families uitgezwaaid op Schiphol en met de ‘dubbeldekker intercity vliegtuig’ (Airbus A380) naar Dubai gevlogen. De kids waren die ochtend extra vroeg opgestaan en hadden al om 11 uur een slaapje gedaan in de hoop dat ze in het vliegtuig lekker zouden slapen. Aanvankelijk ging de vlucht voorspoedig, maar slapen: ho maar. Natuurlijk wreekt zich dat op een zeker moment en ik gok dat dat halverwege de vlucht was. Jordi bleef wel lief, maar werd hyper. Telkens rennen door de gangen en luid praten/schreeuwen. Elin was nog lastiger omdat die enorm schreeuwt als ze haar zin niet krijgt. Dan duren de resterende 3 uur nog erg lang hoor, wetende dat je de volgende dag een vlucht van ruim 14 uur voor de boeg hebt.
Om middernacht kwamen we vermoeid aan in Dubai, kinderen nog steeds wakker. De enorme chaos weer in de handbagage proppen en eindelijk het vliegtuig uit. Bij de slurf stond en Indier (of Pakistaan, daar wil ik vanaf zijn) met een bordje “ Mr. Herman Bijlholt” erop. Enigsinds verrast melden we ons en het blijkt iemand van het hotel te zijn. We hebben namelijk een hotel op de luchthaven zodat we niet door de douane hoeven en even goed kunnen slapen. Hij neemt wat handbaggage over en we lopen richting terminal 3. De Indier heeft aardig de pas erin en ik heb Elin op de arm en de handbaggage. Chantal loopt met Jordi aan de hand, maar de korte pootjes kunnen het tempo nauwelijks bijbenen.
Ik bedenk dat ik Jordi maar op m’n schouders moet nemen en Elin op de arm, dan kunnen we wat harder. We stappen even opzij uit de drukke stroom mensen en ik neem Jordi op mijn schouders. Ik ga door de knieen om Elin te pakken en ga staan. En dan gebeurt het. Ik voel dat Jordi achterover valt. Ik probeer zijn benen, die over mijn schouders hangen, tegen te houden, maar het lukt niet want Elin zit ook nog op mijn arm. Ik draai me om en ik zie Chantal een reflex maken, maar tevergeefs. De kille koude plavuizen van Dubai International Airport geven niet mee en met een harde klap valt Jordi met zijn hooftje op de grond. Daar ligt je kind dan, roerloos.
Ik wil proberen te omschrijven welke emoties er dan door je heen gaan, maar ik krijg het niet goed beschreven. Laat ik zeggen dat ik ter plekke een vinger had afgestaan om uit deze situatie te komen. Wat deed ik verkeerd? Ik ben vermoeid, Jordi ook. En hij heeft een ‘zware’ rugzak die hem wellicht uit balans bracht? Wat doet het ertoe. Hij ligt daar. Dan begint hij te huilen. Chantal duikt op hem af en neemt hem in de armen. Mensen kijken wel, maar lopen gewoon door. Ook de Indier staat er maar wat doelloos bij. We hebben hulp nodig en snel.
Volgens de Indier is het hotel boven en daar is ook de medische staf. Ik til Jordi er naar toe en Chantal moet Elin dragen, moe en last van haar rug ten spijt. De receptioniste regelt direct dat er medische hulp komt en we checken in. We kunnen in onze kamer wachten op de hulp, die er ook snel komt. De 2 broeders vragen of Jordi buiten westen is geweest. Dat is moeilijk te zeggen, misschien wel een paar seconden. En ze vragen of hij over gegeven heeft, en goed kan eten en drinken? Nee, hij heeft niet over gegeven en het is net een kwartier geleden gebeurt, dus eten en drinken hebben we nog niet geprobeerd. Toch willen ze dat de arts er naar kijkt, dus ik om 01:00 uur met Jordi op pad. Hij heeft nog steeds niet geslapen. De arts doet wat testjes en stelt me gerust: dit gebeurt vaak bij kinderen en zolang hij geen afwijkend gedrag vertoond (overgeven bijvoorbeeld) is er geen reden tot paniek. Godzijdank. We gaan terug naar ons hotel en gaan slapen.
De volgende morgen staan we om 8 uur alweer op want we vliegen om 10:30 uur. We ontbijten bij Costa Coffee en hoewel hij niet graag wil, eet Jordi toch wat brood en drinkt hij wat. Vooral omdat het van ons moet. Daarna vertrekken we richting Brisbane. Eenmaal in de lucht gaat het lichtje met ‘riemen vast’ uit en komt Jordi bij me zitten. Hij begint te huilen. “wat is er vriend?” vraag ik, en de eerste golf met braaksel komt op mijn schoot. Direct gevolgd door een 2de golf. Bij de derde lukt het Chantal om een dekentje eronder te drukken, hierdoor wordt toch zeker de helft opgevangen. Shit, toch overgegeven. Het zal toch niet… Ik zit in een plas kots en mijn broek is doorweekt. Een zure lucht stijgt op en bereikt mijn neus. Ik wikkel een deken over mij heen om de boel te bedekken en neem Jordi op schoot om te troosten. Nog 13 uur te gaan.
Je maakt je stiekum toch zorgen, maar na een uur of wat begint Jordi dorst te krijgen en hij begint weer wat appelsap te drinken. Na de korte nacht zijn beide kinderen moe en vallen zowaar in slaap. Inmiddels heeft mijn broek al veel vocht geabsorbeerd en zolang ik stil zit voel ik er niet veel van. Alleen mijn rechter bil slaapt, dus ik moet af en toe wel even verzitten en dan wordt ik weer aan mijn penibele situatie herinnerd.
We zijn net voorbij Sri Lanka gevlogen als de kids wakker worden. Elin heeft een vieze luier en Chantal gaat haar in het toilet verschonen. Jordi wil er ook bij, maar daar is de ruimte veel te klein voor. Ik neem til ‘m bij me, hij huilt. Net als ik wil vragen wat er is, kots hij weer over me heen, nu over mijn vest. Een keer of 5 en ik laat ‘m maar want wat kan ik nu nog doen? Voor Jordi hebben we extra kleren bij ons, voor mij niet. Als de stewardess langs komt biecht ik toch maar op dat ik er onder zit. Even later komt ze met een pyama die blijkbaar in First Class wordt uitgedeeld. Het is maatje L, maar dan wel voor pigmeeen.
Een bekend Fries spreekwoord luidt: ‘zoek het geluk in kleine dingen’ en zo stel ik tot mijn genoegen vast dat van al mijn kledingstukken, in elk geval mijn sokken nog droog zijn. Ik probeer me wat te wassen in een wc die al 7 uur door een vol vliegtuig gebruikt is. Af en toe voel ik dat ik in iets nats stap, ik denk er maar niet over na. Mijn pyama is zogezegt te klein en zeker niet geschikt om zonder onderbroek te dragen. En hoewel mijn spijkerbroek de harde stukjes als een filter heeft tegengehouden, is het opnieuw aantrekken van mijn onderbroek absoluut uitgesloten.
Deze 2de ronde heeft Jordi zichtbaar goed gedaan. Hij begint weer honger en dorst te krijgen en hij begint ook weer praatjes te krijgen. Vanaf nu gaat het duidelijk bergopwaarts met hem. Eenmaal in Brisbane aangekomen zijn we kapot van de reis. Chantal en ik spreken af dat het vanaf hier goed moet gaan en dat werkt. Onze koffers liggen al op de band en er opent precies een nieuwe rij bij de controle zodat we snel door kunnen lopen. De drugshond is duidelijk niet gecharmeerd van de zure lucht om mij heen. Ik denk dat ik gerust een kilo coke mee had kunnen smokkelen zonder dat de hond het geroken had.
Eenmaal bij het hotel aangekomen is onze kamer nog niet gereed, het is nog maar 09:00 uur en we moeten nog 1,5 uur wachten. We zijn kapot en zijn toe aan een borrel. Denk je eens in dat je in de horeca werkt en op maandagochtend om 9 uur komt een naar kots stinkende zwerver in een aftands trainingspak om bier vragen, wat zou je doen? Dus nadat we de koffie en een toast met jam op hebben proberen we het nogmaals, en… het appartement is klaar. We betreden ons nieuwe huis en het is werkelijk fantastisch. Groot, van alles voorzien en een mooi balkon. Ook al hebben we niet voor ocean view gekozen, toch kunnen we vanaf ons balkon het water zien en vanuit de slaapkamer kijken we over Brisbane uit. Hier kunnen we rustig onze jetlag overwinnen en ons voorbereiden op de tocht met de camper.
Met Jordi gaat het inmiddels goed. We hebben overwogen om hem hier nogmaals te laten onderzoeken, maar hij is helemaal de oude, eet en slaapt goed en gedraagt zich zoals we van hem verwachten. Waarschijnlijk is de vermoeidheid in combinatie met de pijnstiller die hij van de dokter in Dubai had gekregen hem teveel geworden.
De aankomende 2 dagen zijn we nog in ons appartement vlakbij Brisbane. Daarna zullen we onze camper gaan ophalen waar we 4 weken mee zullen rondtrekken.
Ik gok dat we over een week of 2 weer een stukje plaatsen. Of over een maand ofzo. We zien wel even.
Groeten!
19 September 2012 - 08:43
Tante Jannie:
Van je hela, hola........
Tsjonge jonge. En nu maar hopen dat de rest van een leien dakje gaat.
Heel veel plezier gewenst! -
19 September 2012 - 09:26
Fleur:
Wouw wat een verhaal Herman... Niet zo een makkelijke vlucht gehad dus... Ik heb het wel in één zucht gelezen, mooie en goed geschreven.
En inderdaad, vanaf nu kan het alleen nog maar goed gaan.
Geniet van jullie rust :)
Groeten,
Fleur -
19 September 2012 - 09:28
Fleur (zelfde Als Hierboven):
Of ik bedoel in één keer gelezen... In een zucht klinkt raar...
Groeten,
Fleur -
19 September 2012 - 10:16
Maarten Judith & Renske:
Truth is stranger than fiction, zeggen ze wel eens! Ik was zo benieuwd naar het verloop van jullie reis, vooral hoe Chantal het had doorstaan met haar bekken, maar las een heel ander verhaal, tjeetje zeg! Maar eind goed, al goed! Geniet van jullie vakantie die jullie zo hebben verdiend alle vier! Heel veel liefs uit Leiden. -
19 September 2012 - 10:31
Rudy:
Je verwacht bij zo'n eerste verhaal toch meer wat te lezen over pracht en praal. Dan realiseer je je dat reizen met jonge kinderen natuurlijk niet altijd even geweldig is.. Maar een horrorverhaal als dit shockeert toch best wel even.
Veel sterkte toegewenst bij het bijkomen van dit avontuur!
Inderdaad is de schrijfstijl wel erg prettig, dus het leest lekker door. Vanaf nu op naar de gouden avonturen!
Dikke knuf -
19 September 2012 - 10:41
Mirjam/Oma:
Tjeee. een aflevering van goede tijden slechte tijden is niets vergeleken bij dit! Fijn dat alles weer goed gaat en fijn dat ik jullie live even kon spreken. Kus mams -
19 September 2012 - 11:06
Roelfke:
Lieve Herman en Chantal,
Vanaf nu kan het alleen maar beter worden!!!
Maar wat een verhaal, wat zullen jullie geschrokken zijn.
Ga genieten van de mooie en bijzondere reis met zijn viertjes. Ga genieten van elkaar!!! En hopelijk kunnen jullie het vaak opbrengen om ons op de hoogte te brengen van jullie gebeurtenissen. Ondanks de niet zo leuke gebeurtenis was het prettig om te lezen.
Dikke kus
Roelfke -
19 September 2012 - 14:30
(opa ) Hans:
Het is nu 14:25 lokale tijd en ik bedacht net om mijn hot-mail maar eens te lezen.
Je weet maar nooit............. misschien is er nog wel een mooi verhaal te lezen.
Jullie eerste verslag is buitengewoon onderhoudend leesvoer, maar van mij mag het vanaf nu wel ietsje minder spannend.
Vol gas vooruit en geniet !
Tuut Snah.
19 September 2012 - 14:33
Oscar:
Wat Roelf zegt, het kan alleen maar beter gaan. Wat een verhaal, ik denk altijd dat ik aardig rustig met de zaken kan omgaan, maar ik weet niet hoe ik hier mee om was gegaan. Achteraf is het natuurlijk wel een mooi verhaal over vliegen met je kinderen onder de 5 jaar.
Maar alles weer overleefd en genieten van wat er nog komen gaat.
groetjes
Oscar -
19 September 2012 - 15:15
Annepan:
Wat een heftig eerste bericht! Vanaf nu hopelijk een fijne en relaxte tijd....
TUUT -
19 September 2012 - 15:32
Boukje:
Wat een verhaal!
Maar Herman, wijlen jouw Beppe zei altijd: een held wordt in de strijd geboren!
En zo is het, achter de geraniums was dit jullie niet overkomen, maar wat had je dan ook veel gemist!
Het kan alleen maar beter worden en voor later heb je een mooi verhaal. Dus, geniet en verzamel mooie verhalen.
Groetnis ut 'e Lemmer
19 September 2012 - 18:11
Caroline:
Hi Herman,Chantal en kids,
Wat een verhaal!!!!Wij hadden al vaak de mail en de site gecheckt of er al spannende verhalen te lezen waren..zo'n verhaal hadden we niet echt verwacht!Wat een rampzalig begin van jullie reis...wij hebben het in 1 adem gelezen en stiekem toch wel zitten gniffelen om het beeld van Herman in zijn sexy outfit:)Hopelijk blijft jullie verder vakantieleed bespaard en gaan jullie alleen nog maar genieten!
We wachten met spanning op jullie volgende verhaal.
Veel liefs ,
Arjan ,Caroline en Anouk -
19 September 2012 - 18:45
Ingrid En Daan:
Wat een heftig avontuur, ik heb t net aan Daan voorgelezen onder het koken. Dus, je zet je er binnenkort maar weer aan om een spannend verhaal te typen, want we kijken er naar uit ;). Dat het komende verhaal een mooie herinnering mag zijn!
Groetjes en veel plezier! -
19 September 2012 - 19:47
Ome Gert:
Hallo Snuiters,
Bah bah, wat een verhaal.
Goed om te horen dat hij weer de oude is!!
Nu zelf nog even in de ontspan modus komen, en die de komende drie maanden vast houden,,,, Jaloers.
Hier veel regen,,, gelukkig heb ik een "leen" auto.
Groeten Gert.
19 September 2012 - 22:15
Willem En Corine:
Ha Family.
Wat een onderneming. Echt vette pech natuurlijk! Nu eerst lekker relaxen in jullie villa.
En vooral geen zorgen maken om de terugreis. Want dit is echt een soap story. Vanaf nu kan het alleen maar beter! Gelukkig mankeert Jordi niets. En zo te horen zijn jullie na een lekkere douche ook weer opgeknapt!
Veel plezier met alles wat nu komen gaat! Het ergste is achter de rug!
Corine -
20 September 2012 - 18:17
Jetty:
He wat een toestand met die kleine kerel. Nu maar lekker bijkomen en gaan genieten.
Liefs Jetty.
Ps het is erg stil in huis Ha ha.
20 September 2012 - 20:15
Marijke:
Aiiiiiiiiiiii wat een begin... maar goed nu eenmaal daar in AUSSIE hoe leuk!!! Dus vergeet gauw de vlucht en lekker genieten!!! xxxx -
21 September 2012 - 10:08
Miranda:
Lieve Familie,
Een verhaal voor op een verjaardag voor ons hier thuis!
Heel veel Fun en Genietse"
Cx miranda -
22 September 2012 - 17:53
Opa En Oma Nieuwenhuijsen:
hallo jordi en elin jullie hebben ons wel laten schrikken,dat paardjre rijden op papa,s nek liep niet zo goed af.volgende keer moet je hem wel goed vast houden aan zijn haren hoor!fijn dat jullie goed aangekomen zijn.je mooie schilderijtje heb ik goed bewaard en wij denken aan jullie veel plezier met
z,n allen. groeten en kusjes van opa en oma -
24 September 2012 - 17:21
Marin:
Hey avonturiers,
Heftig verhaal zeg, dat hadden we niet gedacht toen we jullie op Schiphol uitzwaaiden..
Ik ben blij dat het beter gaat met Jordi :) zag op facebook jullie camper, ziet er gezellig en knus uit.
Vroeger ging ik ook altijd met de camper op reis met mn vader en broer(tje)s en zussen, echt geweldig!
Jullie maken ons wel jaloers hoor, heerlijk 3 maanden reizen, even tot rust komen en schitterende ervaringen opdoen, lekker genieten van de kids, zon, zee en strand <3 Hebben jullie zeer zeker verdiend!
We wachten het volgende spectaculaire verhaal rustig af! Kan iedereen weer volop reageren, super leuk trouwens al die verschillende reacties (=
Hoe gaat het nu met Pal, Her, Jor en Elin? Waarzijnjullie.nu? en wat zijn de temperaturen?
Hier regen, harde wind en net onweer.. maar ach... na regen komt zonneschijn! :D
Liefs en een dikke knuf,
Gerrit & Marin -
26 September 2012 - 11:42
Bert En Gina:
Wij wensen jullie een geweldig tijd toe!
Gr uit Lemmer
Bert en Gina -
01 Oktober 2012 - 17:12
Jan:
Wat een verhaal. Het ergste zit er nu op, dus geniet van de rest van de reis!! -
03 Oktober 2012 - 10:19
Juletta:
Jur zei al dat je over een enorm schrijftalent beschikt ... en hij had me ook al gewaarschuwd voor het nachtmerrie-onderdeel in dit verhaal. Gelukkig maar. Blij te lezen dat het met Jordi al snel beter ging! Nu op naar deel 2 van jullie reis (ik loop een beetje achter, ha ha)
-x- Juul -
08 Oktober 2012 - 11:21
Rietje:
Wat een reacties hebben jullie al gekregen zeg, maar daar is het verhaal ook wel naar.
Down under dus en naar jullie zin en genoeg om je over te verbazen.
Geniet ervan en pas goed op elkaar en niet meer zwemmen op eenzame plekken. Het zal je maar gebeuren. Brrrrrr!!!
Groet van Arnold en Rietje. -
12 Oktober 2012 - 09:29
Mieneke:
Hee, ik had al een berichtje geschreven, maar er is kennelijk iets niet goed gegaan. Wat een schrik was het om jullie verhaal te lezen! Fijn dat het allemaal weer goed is. We missen jullie aan de Korte cq Lange Beekstraat hoor! Xitong wil graag weer met je spelen Jordi als je weer terug bent. Wij zitten nu met z'n drieën een weekje in Limburg, ook een soort down under maar iets dichterbij :-) We logeren op een boerderij met koeien en geiten en kippen, en we hebben een schommel en glijbaan voor de deur, tot Xitongs grote vreugde. Heel veel plezier daar, doe voorzichtig! Veel groetjes, Mieneke, Aitze en Xitong -
28 Oktober 2012 - 19:28
Wil Coorengel:
Hallo lieve Chantal, Herman, Jordi en Elin,
Na veel moeite kon ik me aanmelden/inschrijven op JORDIenELIN. effe lekker lezen wat jullie allemaal al hebben gedaan en gezien!
Wat een verhaal zeg. Je verwoord het kostelijk ,Herman, ik moest af en toe lachen hoe je het tweede kotsverhaal beschreef. Ik kan me voorstellen hoe jij je gevoeld moest hebben met die zure lucht om je heen. Vooral die opmerking over die drugshond vond ik erg goed gevonden. Je hebt een goed gevoel om humor op zo'n manier op papier te zetten. Je schrijft erg leuk, ik zie het gewoon voor me.
Gaat het nu wel beter met Chantal haar rug en bekken? Zeker na die uitglijder toen Jordi van je nek viel. Geweldig dat jullie zo'n goede hotelkamer hadden met perfect uitzicht. Geniet heerlijk van jullie reis, ik ontving vandaag Chantal's bericht op Facebook over jullie Australian Family. Heel veel plezier en een dikke kus voor jullie allemaal.
Chantal: Nee, ik ben nog niet gewend aan een leven zonder auto; maar met de bus naar t werk heeft wel wat ontspannends! XXXX Wil.