tik...tak...tik...
07 December 2012 | Australië, Redcliffe
Anyway, na ons vorige berichtje zijn we naar Christchurch gereden, vanwaar onze vlucht uit NZ gepland stond. Twee jaar geleden is deze stad ernstig getroffen door een aarbeving en ramptoeristen als we zijn, zijn we door het centrum gereden om naar de verwoesting te kijken: bizar. De binnenstad is nog steeds volledig afgezet en daaromheen is het afwisselend: reeds neergehaalde panden, sloopwerkzaamheden, lege panden en her-en-der een ondernemer die zijn handel kan doorzetten.
Daarna kregen we een heerlijk en gezellig afsluitdiner bij mijn neef Mathijs en zijn gezin, en nu hebben we Nieuw Zeeland inmiddels verlaten en zitten we weer in Redcliffe naarbij Brisbane… Waar we onze reis ook begonnen zijn. Hier hebben we de afgelopen (mid)week nog even lekker van de zon en het strand kunnen genieten en ons tintje nog wat aangebruind ☺
Gisteren zijn we met de trein en bus naar Brisbane City geweest, want hoewel we hier in totaal toch bijna 1,5 week hebben gezeten hadden we de stad zelf nog niet gezien.
Echt een goede zet, want wat een leuke stad! Bovenal door de super ontspannen sfeer die er heerst. Zit je in de trein, bus of ferry maakt niet uit, overal spreken mensen je aan voor een praatje. De ligging aan een rivier die dwars door de stad kronkelt maakt de stad ook bijzonder. Er is een aangelegd strand en waterparadijs aan de rivier waar Zandfoort a/d Eem nog wat van kan leren. Maar goed, het is hier dan ook altijd mooi weer! Overigens bevalt ons de mentaliteit van de Aussies sowieso erg goed want ook naast ons hotel zit een mooie ‘lagoon’ die vrij toegankelijk is. Hier geen grafiti, vernielingen of hangjongeren die de boel intimideren.
Nu komt het einde toch echt in zicht. Nadat we 10 keer in een vliegtuig gestapt zijn en bijna 40.000 km gevlogen hebben; nadat we in 4 verschilende voertuigen bijna 8000 km over de weg hebben afgelegd; nadat we in 25 verschillende bedden hebben geslapen verdeeld over 37 steden; nadat we slechts met een paar honderd euro ons budget hebben overschreden… zullen we maandag weer voet op eigen bodem zetten.
Reizen met kleine kinderen is niet altijd makkelijk maar we hebben het met z’n 4tjes toch maar mooi gered. De kinderen hebben zich erg goed gehouden en Herman heeft goed naar me geluisterd ☺. We hebben van te voren zaken goed ingeschat, een scherp budget gehanteerd en we hebben geen echte tegenslagen gehad, behalve de valse start op Dubai. Het is zo’n mooie ervaring waar we de rest van ons leven op zullen teren.
Dit blog is gemiddeld over meer dan 150 schermen gegaan: dank voor het lezen en de leuke reacties.
Tot snel,
Herman, Chantal
Jordi & Elin
07 December 2012 - 10:46
Geke:
Kan niet wachten tot maandag !!
Goede reis !! -
07 December 2012 - 10:46
Geke:
Kan niet wachten tot maandag !!
Goede reis !! -
07 December 2012 - 10:47
Jan:
Geniet nog even van de laatste zonnestralen, en een goede en veilige terugreis!! -
07 December 2012 - 10:50
Ome Gert:
Hey Snuiter's,
Gezellig dat jullie er weer aankomen!
Tot maandag, groeten Gert -
07 December 2012 - 10:55
Fleur (collega Herman):
Adem nog even diep de Aussie lucht in en voel de zon & relaxtheid :) Ik wens jullie een hele fijne, rustige terug reis.
Hier is nu weer-alarm code oranje afgegeven in het kader van een sneeuwstorm (die tot nu toch nog mee lijkt te vallen), waardoor er minder treinen rijden, afspraken zijn afgezegd en er mensen zijn die thuis blijven vandaag (not me)...
Nederland is mooi wit, maar ook koud & glad :)
Kortom: welkom thuis over een paar dagen! -
07 December 2012 - 11:43
Pan:
Ah lieverds, geweldig om te lezen dat t zo aan jullie verwachtingen heeft voldaan, een mega ervaring rijker! En die man van jou heeft erg braaf naar je geluisterd ;) toppers! Dikke X -
07 December 2012 - 14:38
Oma:
BRRRRRRRRRRRR.......... koud hier! Maar het ziet er wel mooi uit hoor.
Geniet van de warmte, kus mams/oma -
07 December 2012 - 16:22
Oscar:
Mooi mensen, stukjes waren leuk.
Fijn dat jullie het zo prettig hebben gehad.
En de kou is ook niet verkeerd, wel glad, maar mooi wit.
gr
Oscar -
07 December 2012 - 17:08
Marijke (zusje Ann):
Waaauw! Super leuke verhalen en inderdaad deze ervaringen pakken ze jullie niet meer af! goede terugreis!
Groetjes, Marijke -
07 December 2012 - 17:49
Gerrit:
Zoooooo die tijd ging echt snel voorbij, maar jullie vallen hier met de neus in de boter want het wintersportseizoen begint. 29 december skiën?? Of in ons geval snowboarden. Goede reis!!! Spreken elkaar snel!! Dikke tuten Ger en Marin